Search

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Search

Klus jij regelmatig in of rondom het huis? Dan kan het ook heel goed voorkomen dat je de hoogte in moet. Onderhoud aan het dak, aan de gevel of aan de goot is namelijk regelmatig nodig om je woning in perfecte staat te houden. Ook ziet je woning er een stuk beter uit wanneer je je gevel regelmatig voorziet van een nieuw likje verf. Maar ook hiervoor zul je de hoogte in moeten. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, kan het heel handig zijn om een steiger aan te schaffen. Een steiger is veilig doordat je voldoende werkhoogte én werkbreedte creëert. Bovendien houd je beide handen vrij en kun je je gereedschappen mee naar boven nemen. Je hebt genoeg loopruimte en steigers zijn heel stabiel. Er is dus een veel kleinere kans dat je van een steiger af valt dan dat je van een ladder af valt. Een rolsteiger heeft een groot voordeel, je kunt deze namelijk makkelijk verplaatsen. Heb je je steiger opgebouwd om te gaan schilderen en wil je hem een stukje verplaatsen om bij het volgende stuk van de gevel te kunnen? Dan rol je hem zonder problemen een stukje verder. Zo kun je meteen weer verder met je werkzaamheden! Ben je van plan om een rolsteiger te kopen? In deze blog geven we je een aantal tips bij het kopen van een steiger.

Hoogte van de steiger

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de rolsteiger. Op welke hoogte moet je gaan werken? Het is natuurlijk heel vervelend als je de steiger op de plaats van bestemming hebt geplaatst en je komt net een stuk tekort in de hoogte. Let bij het aanschaffen van een steiger goed op het verschil tussen de platformhoogte en de werkhoogte. Sommige verkopers spreken van platformhoogte en andere weer van werkhoogte. Over het algemeen ligt de werkhoogte twee meter hoger dan de platformhoogte. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Denk er goed over na hoe hoog je de steiger wil hebben, maar ook hoe groot de totale afmetingen van de steiger mogen zijn. Een brede steiger is stabieler dan een smalle steiger en werkt een stuk fijner. Maar werk je vaak in kleine steegjes? Dan kun je misschien toch beter kiezen voor de smallere steiger. Zo zorg je ervoor dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Een brede kamersteiger zou bijvoorbeeld ideaal zijn voor een grote woonkamer.

Platform van de steiger

Niet alleen de hoogte, ook de afmetingen van het platform van de steiger zijn belangrijk. De steiger moet vanzelfsprekend passen op de plaats van bestemming, maar je moet ook voldoende ruimte hebben om te kunnen werken. Ook gereedschap en bijvoorbeeld verfpotten moeten een plekje kunnen hebben op het platform. Hierbij hoort ook de keuze voor een smalle of een brede steiger. In een smalle steiger kun je één platform kwijt, terwijl je in een brede steiger twee platformen naast elkaar kunt plaatsen. Je kan bijvoorbeeld een smalle steiger kopen bij Rolsteiger.net.

Verschillende typen steigers

Er zijn verschillende typen steigers met allemaal hun eigen voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de trapsteiger wanneer je vaak op en af te steiger loopt. Door de trap gaat dit veilig, makkelijk en snel. Een rolsteiger heeft als grote voordeel dat je deze makkelijk kunt verplaatsen. Bovendien heeft een rolsteiger speciale wielen die je in hoogte kunt verstellen. Zo staat je steiger altijd netjes waterpas, ook als de grond een beetje ongelijk is. De kamersteiger heeft daarentegen geen wielen die in hoogte verstelbaar zijn. Een kamersteiger is namelijk speciaal gemaakt voor gebruik binnenshuis. Moet je je steiger vaak inklappen en meenemen? Dan is een vouwsteiger voor jou ideaal.

Opbouw van de steiger

Ook de opbouw van de steiger is iets om over na te denken. Veel steigers moet je namelijk met twee personen opbouwen. Dit is niet alleen omdat je samen sterker staat, maar het is ook een stuk veiliger. Zo is er dubbel gecheckt of de constructie juist is opgebouwd. Klus je vaak alleen? Dan kun je kiezen voor een steiger die je alleen kunt opbouwen. Toch is het altijd verstandig om iemand om hulp te vragen en de steiger even te laten controleren. Zo weet je zeker dat je veilig aan de slag kunt op de steiger!

Menu