Update naar de nieuwe regelgeving 2018, frame 90

Voor 14.00 besteld, volgende dag bezorgt / af te halen. Gratis verzending. Niet naar wens ? Geld terug ! Klimmateriaal van de hoogste kwaliteit. Hulp nodig ? chat !

€110,00
€133,10 incl. btw

6

Gratis verzending vanaf € 250,- Binnen 1 werkdag verzonden of af te halen. TÜV/NEN gecertificeerd. 5 jaar garantie, 100 dagen retourgarantie.

Productinformatie

Update naar de nieuwe in Nederland geldende regelgeving qua opbouwen en afbreken. Alleen te bestellen in combinatie met een rolsteiger.

Bestaande uit 2 x een 4-sports opbouwframe 90-4 , ter vervanging van de leuningframes.
1 x AGS-XS voorloopleuning, ter vervanging van 2 x horizontaal .

Bij rolsteigers met een frame van 90 cm is het alleen mogelijk om aan deze regelgeving te voldoen, als men begint op te bouwen met een 4-sports opbouwframe. Bij rolsteigers met een frame van 90 cm kan men de platformen namelijk niet halverwege het frame plaatsen, daar zitten de diagonalen. Door te beginnen met een half opbouwframe ( 4-sporter ) is dit probleem opgelost. Men begint als het ware met de leuning. 

Vanaf 1 januari 2018 is de wetgeving rolsteigers veranderd, en is het verplicht om altijd een leuning te hebben bij betreding van een volgend platform in een rolsteiger. Dit omdat een groot deel van de ongelukken nog steeds gebeuren bij het op- en afbouwen van rolsteigers.

Dit betekent niet dat het traditionele systeem met schoren niet meer gebruikt mag worden.
Om aan deze nieuwe eis te voldoen dient minimaal 1 voorloopleuning gebruikt te worden bij het opbouwen van een rolsteiger, als de rolsteiger gebruikt word bij een gevel. Word de rolsteiger vrijstaand gebruikt, dan zijn 2 voorloopleuningen nodig.

De AGS-XS voorloopleuning. 

Licht in gewicht door weinig gegoten onderdelen, nog betere pasvorm en gemakkelijker te transporteren. Verder kan de AGS - XS in tegenstelling tot elke andere voorloopleuning op 2 manieren gebruikt worden:

1 Als heupleuning ; het plaatsen van de AGS op de bovenste sport van een opbouwframe, vervolgens de platformen plaatsen en vanuit daar de AGS vastklikken (bij het betreden van de bovenste platformen is er dan wel alleen een heupleuning aanwezig, voldoende voor de komende wetgeving per 1-1-2018).

2 Als heup en knie leuning ; het plaatsen van de AGS op de bovenste sport van een opbouwframe en deze direct vergrendelen. Via deze wijze is er bij het betreden van het bovenste platform altijd een heup en knie leuning aanwezig. Uniek op het gebied van voorloopleuningen en nog veiliger.

Bij gebruik van 1 AGS-XS per etage vervangt deze alleen de horizontale schoren.
Bij gebruik van 2 x AGS-XS per etage, vervangt deze de horizontale en diagonale schoren.

Video

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten:

-