Zoeken

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Iedereen die een rolsteiger heeft komt wel eens op het moment dat deze vervoerd moet worden. Omdat iemand anders de steiger nodig heeft, of omdat u nu eenmaal aan de slag moet op een ander adres. Een steiger zomaar in een busje of auto leggen is natuurlijk niet mogelijk, maar hoe kunt u dan wel uw steiger veilig en makkelijk vervoeren? In deze blog vertellen we u daar graag meer over.

Rolsteiger vervoeren voor particulieren

Wanneer u de steiger voornamelijk gebruikt voor het klussen in- en rondom huis, maar u bijvoorbeeld de steiger ook nodig heeft bij een vriend of familielid, is het wel zo handig om deze makkelijk te kunnen vervoeren. Er zijn dan verschillende mogelijkheden. Wanneer u een rolsteiger hebt die niet zo groot is, past deze misschien wel in of op uw busje. Wanneer dit niet zo is, kunt u bij ons bijvoorbeeld een rolsteiger aanhanger kopen. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de Basic Carrier. Dit is een basismodel steigeraanhanger, maar is wel van uitstekende kwaliteit. De aanhanger heeft een eenvoudige en degelijke constructie en er is ruimte voor een rolsteiger tot 14 meter werkhoogte. Deze aanhanger is lekker licht in gewicht maar is toch van uitstekende kwaliteit.

Rolsteiger vervoeren voor vakmensen

Wanneer u voor uw bedrijf rolsteigers gebruikt, moeten deze natuurlijk regelmatig vervoerd worden. Het is wel zo belangrijk als dit veilig gebeurt, zodat de rolsteiger niet beschadigt. U kunt natuurlijk kiezen voor een rolsteiger aanhanger, dat is een prima optie. Echter kunt u daarmee natuurlijk maar één steiger vervoeren, en wilt u er misschien wel meer vervoeren. U kunt daarom bijvoorbeeld ook kiezen voor een heftruckplateau. Dit is eigenlijk de perfecte combinatie tussen een steigeraanhanger en een opslagrek, ideaal dus. Hoewel het onderstel dik en robuust is, is het toch licht van gewicht en vrij van onderhoud. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een afsluitbare steigerwagen. Hiermee kunt u makkelijk een rolsteiger met een maximale werkhoogte van 12 meter vervoeren en is uw rolsteiger ook meteen optimaal beveiligd tegen diefstal. Wanneer u op zoek bent naar een combinatie tussen een standaard aanhanger en een rolsteiger aanhanger, kunt u het beste kiezen voor een steigertransporter. U kunt de aanhanger en de steiger dan geheel los van elkaar gebruiken, zodat u er ook ander steigermateriaal op mee kan nemen.

Met een rolsteiger aanhanger op de weg

Het is belangrijk om goed op te letten wanneer u met de rolsteiger aanhanger de weg op gaat. Sowieso ligt de maximumsnelheid voor een auto of bus met aanhanger natuurlijk een stuk lager, maar ook bij het maken van bochten moet u uitkijken. Let er ook op of u met een normaal rijbewijs B wel met uw aanhanger mag rijden. Met een rijbewijs B mag de maximale massa van de auto en aanhanger samen 3.500 kilogram wegen.

Menu