Zoeken

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Nieuwe regelgeving voor de opbouw van rolsteigers vanaf 2018

Het kan u niet ontgaan zijn; per 2018 gelden er nieuwe regels voor de opbouw van uw rolsteiger. Dit geldt niet alleen voor de rolsteigers die u dit jaar aanschaft, maar ook voor de rolsteigers die u hiervoor aangeschaft heeft. Het is erg belangrijk dat uw rolsteigers aan de nieuwe regelgeving van 2018 voldoen; voor uw eigen veiligheid maar ook om geen boetes te riskeren.

Wat houdt de nieuwe regelgeving voor rolsteigers vanaf 2018 precies in?

De nieuwe regelgeving die per 2018 ingaat, is er om het werken met rolsteigers veiliger te maken. In 2011 heeft de Inspectie SZW aan de VSB gevraagd om nieuwe opbouwmethoden te ontwikkelen om de op- en afbouw veiliger te maken. Hierbij is het uitgangspunt dat de randbeveiliging van een platform minimaal moet bestaan uit een heupleuning die altijd is aangebracht voordat het platform wordt betreden. Werkvloeren moeten daarnaast altijd voorzien zijn van een kantplank en boven- en tussenleuningen. Er zijn verschillende systemen ontwikkeld door fabrikanten en leveranciers die aan dit veiligheidsniveau voldoen.

Het aanpassen van uw traditionele rolsteiger zodat deze voldoet aan de regelgeving van 2018

Een werkplatform mag dus, volgens de nieuwe rolsteiger regelgeving van 2018, pas worden geplaatst nadat er voor dat platform ook een leuning op heuphoogte is aangebracht. Bij de traditionele steigers wordt gebruik gemaakt van horizontaal- en digitaalschoren en is het dus niet mogelijk om te voldoen aan deze nieuwe regelgeving, omdat deze dan simpelweg te hoog moeten worden geplaatst. Daarom heeft ASC nieuwe, speciale voorloopleuningen ontwikkeld die gebruikt kunnen worden ter vervanging van de traditionele horizontaal- en digitaalschoren. Gaat het om een vrijstaande rolsteiger dan heeft u minimaal twee voorloopleuningen nodig, namelijk aan elke zijde één. Plaatst u een nieuw platform, dan moeten eerst deze voorloopleuningen aangebracht worden.

Wilt u er graag voor zorgen dat uw traditionele steiger voldoet aan de nieuwe regelgeving van 2018, dan kunt u er een losse voorloopleuning bij bestellen. U kunt de voorloopleuningen telkens na het plaatsen van het platform vervangen door uw eigen horizontaal- en digitaalschoren om dezelfde voorloopleuning vervolgens te gebruiken voor het opbouwen van het volgende platform. Zo voldoet uw steiger en de manier van opbouwen ook aan de nieuwe regelgeving en bent u geen handen vol geld kwijt. Dit kost natuurlijk wel meer tijd tijdens de opbouw van uw steiger. Daarom kunt u er ook voor kiezen om de horizontaal- en difitaalschoren van uw steiger helemaal te laten vervangen door voorloopleuningen. Als u graag een rolsteiger wil komen die volledig volgens deze nieuwe regelgeving is samengesteld, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een AGS-rolsteiger met voorloopleuning.

Menu