Zoeken

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Iedereen kent het belang van veilig werken op grote hoogte. Hoe goed uw kamersteiger ook voldoet aan de veiligheidsnormen, het niet naleven van de wet- en regelgeving kan grote fatale gevolgen met zich meebrengen. Bij Rolsteiger.net werken wij dagelijks aan het optimaliseren en verbeteren van de veiligheid van onze producten, al onze klimmaterialen voldoen dan ook aan de strengste normen in wet- en regelgeving. Om uw veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen, worden de geldende normen regelmatig vanuit instanties aangescherpt, zo ook eind 2021.

De productie en het gebruik van kamersteigers kent vele regels. In de norm EN 1004 wordt heel nauwkeurig alle aspecten van een kamersteiger beschreven, die betrekking hebben op onder andere materiaal, belasting, veiligheid en prestatie-eisen aan de orde.

Eind 2021 worden er enkele normen ten behoeve van het gebruik van kamersteigers gewijzigd, denk hierbij aan de ondergrens waarboven de norm van toepassing is, het gebruik van leuningen en kantplanken, de platformhoogte en de afstand tussen twee platformen, de stabiliteit en de beveiliging tegen opwaaien. Omdat de vernieuwde EN 1004 ook van toepassing is op steigers met een vloerhoogte vanaf 0 meter (voorheen 2,5 meter), heeft deze norm ook invloed op het gebruik van kamersteigers.

Enkele wijzigingen opgesomd:

  1. Vanaf 1 meter platformhoogte dient leuningwerk rondom te worden aangebracht, bestaande uit heup- en knieleuning plus kantplanken, en moet de rolsteiger van binnenuit worden betreden.
  2. Bij kleine (kamer)rolsteigers zijn extra stabiliteits-voorzieningen noodzakelijk.
  3. Bij platformhoogte tot 1 meter moeten aan 4 zijden heupleuningen en aan 3 zijden knieleuningen zijn aangebracht.
  4. Bij platformhoogte tot 1 meter met extra valgevaar, zoals bij het werken op verdiepingsvloeren waarbij de kans bestaat dat arbeidsmiddelen van de verdiepingsvloer vallen (vastgesteld op basis van een RI&E), is aan 3-zijden een kantplank noodzakelijk.

Wet- en regelgeving branche voor kamersteigers

Wij begrijpen het dat de wijzingen invloed heeft op uw manier van werken, echter vergroot u hiermee wel uw comfort en veiligheid op grote hoogte. Heeft u vragen omtrent de wijzigingen in wet- en regelgeving voor kamersteigers? Bekijk dan onderstaande afbeelding of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Heeft u interesse in de aanschaf van een kamersteiger? Bekijk dan ons assortiment online. Ons aanbod is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en is met behulp van de beste machines, materialen en vakmensen geproduceerd. Hulp nodig? Contacteer dan onze klantenservice of bel naar 085 7440529.

Menu