Zoeken

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Belangrijkste veranderingen steigerbranche 

Veilig werken op grote hoogte is van levensbelang. Op grote hoogte bent u kwetsbaar en kan één kleine fout, grote gevolgen hebben. Bij Rolsteiger.net staat veiligheid op nummer één. Zo voldoen al onze producten aan de strengste eisen en normen, alleen dan bent u verzekerd van veilig klimmateriaal. Om uw veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen, worden de geldende normen regelmatig vanuit instanties aangescherpt. Zo ook eind 2021.

De NEN-EN 1004-1 is een belangrijke Europese norm, gebaseerd op de steigerbranche. De norm EN 1004 bevat nauwkeurig alle (veiligheid-) aspecten die gelden voor rolsteigers, denk hierbij aan zaken als materiaal, belasting, veiligheidsaspecten en andere normen. Binnen Rolsteiger.net staat veiligheid op nummer één, hierbij vinden wij het niet alleen belangrijk dat al onze materialen voldoen aan de Europese normen, maar ook het gebruik van onze materialen. Ten opzichte van de eerder gestelde normen en regelgeving, hebben er enkele wijzigingen plaatsgevonden, die gelden vanaf eind 2021 voor het gebruik van een rolsteiger.

Zo zijn er veranderingen in bijvoorbeeld de ondergrens waarboven de norm van toepassing is (voor welk soort steigers), het gebruik van leuningen en kantplanken, de platformhoogte en de afstand tussen twee platformen, de stabiliteit en de beveiliging tegen opwaaien. De vernieuwde EN 1004 is in tegenstelling tot voorheen ook van toepassing op steigers met een vloerhoogte vanaf 0 meter (kortom, voor alle steigers). Voorheen was dit 2,5 meter. Maakt u dus gebruik van een rolsteiger? Lees dan onderstaande wijzigingen goed door.

Enkele wijzigingen opgesomd:

  1. Slechts bij één platformniveau is het toegestaan om (tijdelijk) de heup- en knieleuning aan de gevelzijde te verplaatsen. En uitsluitend indien de afstand tussen gevel en steiger, op werkniveau, minder is dan 15 cm.
  2. Nieuw geleverde platformen zijn aan beide zijden voorzien van een opwaaibeveiliging.
  3. Op de werkvloer zijn heup- en knieleuningen en kantplanken verplicht. Tussenvloeren zijn voorzien van heup- en knieleuningen.
  4. De afstand tussen de platformniveaus onderling is max. 2,25 m.
  5. De afstand tot het 1e platformniveau is max. 3,40 m.
  6. De rolsteigernorm EN 1004 en het A-blad hebben betrekking op rolsteigers met een hoogte van 0 tot 12 meter. Voorheen was dit vanaf 2,5 tot 12 meter platformhoogte.

Wet- en regelgeving rolsteigerbranche  

Koopt u uw steiger bij Rolsteiger.net? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken omtrent productveiligheid. Al onze klimmaterialen voldoen aan de strengste- en nieuwste normen. Uw veiligheid kan enkel gegarandeerd worden, als u volgens de gestelde normen werkt. Heeft u vragen omtrent het veilig werken op steigers volgens de geldende normen? Bekijk onderstaande afbeelding of neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Contact kan met onze klantenservice, maar ook via mail of telefoon: 085 7440529.

Menu