Zoek

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Een samenwerking van Rolsteiger.net en STE

Er is veel regelgeving omtrent het opbouwen van rolsteigers, maar toch ontstaat daar soms nog onduidelijkheid over. Veel gebruikers geven er hun eigen draai aan, wat ernstige gevolgen kan hebben. Rolsteiger.net vindt veilig werken erg belangrijk en is daarom een samenwerkingsverband aangegaan met Scaffolding Training Europe (STE). Bij aankoop van een steiger bij Rolsteiger.net krijgt u 10% korting op de cursus Deskundig Toezichthouder Rolsteigers van STE. We vertellen u graag meer over deze cursus.

Cursus Deskundig Toezichthouder Rolsteigers

De cursus Deskundig Toezichthouder Rolsteigers is geschikt voor mensen van boven de 18 die regelmatig te maken hebben en werkzaamheden uitvoeren op rolsteigers. Het is dan belangrijk om te weten hoe je deze veilig kan monteren, demonteren en gebruiken. Volg deze ééndaagse training en je leert er alles over, zoals:

– Het herkennen en benoemen van gebruikte onderdelen bij rolsteigers

– Het herkennen, benoemen en verklaren van diverse type rolsteigers

– Het kennen van relevante grondregels, richtlijnen en veiligheidseisen bij het monteren, demonteren en aanpassen van rolsteigers

– Het visueel beoordelen van rolsteigers op veiligheid

– Het kennen en het controleren van de naleving van relevante wettelijke veiligheidsvoorschriften

– Het beoordelen van sterkte, stijfheid en stabiliteit in een rolsteiger

– Het kunnen signaleren van onveilige werksituaties

– Het kunnen treffen van adequate maatregelen om onveilige situaties weer veilig te maken

Wanneer je het examen succesvol afsluit, ontvang je een vakbekwaamheidscertificaat conform ISO 17024 wat voor 5 jaar geldig is. Daarnaast ben je Gecertificeerd conform Richtlijn Steigers.

Veilig werken op hoogte met Scaffolding Training Europe

Scaffolding Training Europe (STE) is marktleider op het gebied van veilig werken op hoogte. Zij zijn, net als Rolsteiger.net, van mening dat werken op hoogte niet gevaarlijk hoeft te zijn. Echter moet de regelgeving wel goed worden toegepast. Daarnaast is het ook verplicht dat professionele gebruikers van steigers aan de arbeidsinspectie kunnen laten zien dat ze deskundig zijn in het gebruik van steigers. Door deze eendaagse cursus te volgen kan een certificaat aangetoond worden, waarmee dit bewezen wordt.

Menu