Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Toepassing
Maximale werkhoogte (m)
Breedte in cm
Platformlengte in cm
Type platform
Categorie
Prijs

Steigers volgens de norm van 2018

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor de opbouw van een rolsteiger. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers en steigers die voor deze datum zijn gekocht. Wat houdt deze nieuwe regelgeving in? En hoe kan men de bestaande rolsteiger upgraden zodat deze voldoet aan de nieuwe steiger regelgeving?

Filter products Showing all 9 results
Toepassing
Maximale werkhoogte (m)
Breedte in cm
Platformlengte in cm
Type platform
Categorie
Prijs

Volgens de nieuwe regelgeving mag een werkplatform pas worden geplaatst nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet uit te voeren met de traditionele systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaal schoren omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.

Speciale voorloopleuning benodigd voor uw rolsteiger

Om aan de nieuwe eisen te voldoen heeft ASC speciale voorloopleuningen ontwikkeld. Deze voorloopleuningen worden gebruikt ter vervanging van de horizontaal en diagonaal schoren. Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde 1. Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, is 1 voorloopleuning voldoende. Telkens als een nieuw platform moet worden geplaatst worden eerst deze voorloopleuningen aangebracht. De AGS rolsteigers zijn helemaal uitgevoerd conform deze eisen. U kunt ook een traditionele rolsteiger kopen, en deze uitbreiden met een update naar de nieuwe regelgeving. Dat is goedkoper, en u voldoet evengoed aan de nieuwe regels.

Lees hier meer over de nieuwe regelgeving.