Zoeken

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Wanneer u een steiger wilt kopen en hier geen ervaring mee heeft, kan het erg lastig worden. Even Googelen, maar dat maakt het niet makkelijker. Want er zijn zoveel aanbieders en hoe weet u nu welke steiger het beste is? U ziet verschillende merken voorbij komen; Altrex, Euroscaffold, Skyworks, Layher of ASC? Little Jumbo of Solide? En moet ik dan een Instant steiger of een Custers steiger? Elk merk heeft zijn eigen prijs. Iedere leverancier zegt de beste te zijn, geeft 5 jaar garantie en een niet-goed-geld-terug-garantie of 100 dagen retourgarantie. Om nog maar niet te beginnen over gratis levering! Ook zijn er verschillende soorten steigers, denk aan een kamer of gevelsteiger. Als iedereen dat aanbiedt, waar moet u dan op letten? Wij vertellen het u graag!

Welk steiger merk is het beste?

Er zijn dus heel veel verschillende soorten merken en het is vaak erg onduidelijk welk merk nu het beste is voor uw klus. Hieronder vindt u de omschrijvingen van de meest bekende merken, zodat u weet wat u bij welk merk kunt verwachten.

  • Altrex: de steigers van Altrex zijn van prima kwaliteit maar vaak wel erg duur. Altrex heeft een professionele lijn die van uitstekende kwaliteit is en ook echt aan te raden is. De semi-professionele lijn van Altrex vindt u in de bouwmarkten en is echt voor hobbymatig gebruik en is dus niet aan te raden voor de professional. De Altrex steigers hebben een universele maatvoering en zijn uitwisselbaar met andere merken.

  • Skyworks: de steigers van Skyworks zijn van goede kwaliteit maar zijn wat duurder. Ze zijn voornamelijk gemaakt voor professioneel gebruik en zijn uitwisselbaar met andere merken.

  • Custers: de steigers van Custers zijn van uitstekende kwaliteit, maar ook weer erg prijzig. Een Custers steiger heeft echter geen universele maatvoering en is daardoor niet uitwisselbaar met andere merken.

  • Layher: de steigers van Layher staan voor Duitse degelijkheid. Ze zijn gemaakt van erg zwaar materiaal en daarom wellicht minder sterk aan te raden.

  • Euroscaffold: de steigers van Euroscaffold zijn van goede kwaliteit en zijn verkrijgbaar voor een scherpe prijs, het is een van de goedkopere aanbieders. Deze steigers worden direct vanuit de fabriek geleverd waardoor de prijs erg scherp is. Euroscaffold biedt kwalitatief hoogstaande rolsteigers aan voor een scherpe prijs.

  • ASC: de steigers van ASC zijn van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar voor een scherpe prijs. ASC is een inventief bedrijf en heeft onder andere de Quicklock schoor ontwikkeld, net als de Fast Clic rolsteiger. Dat zijn beide producten die de veiligheid voor de gebruiker enorm vergroten. De semi-professionele lijn van ASC heet tegenwoordig Alumexx en is vergelijkbaar met de semi-professionele lijn van Altrex, voor professioneel gebruik niet aan te raden.

Kan ik een gebruikte steiger kopen?

Wellicht wilt u de kosten wat drukken en bent u benieuwd of u ook een gebruikte steiger kan kopen. Wanneer u daarvoor bijvoorbeeld op Marktplaats kijkt, zult u waarschijnlijk dezelfde aanbieders vinden en hoogstwaarschijnlijk ook geen gebruikte steigers. Over het algemeen worden op sites als Marktplaats ook nieuwe steigers aangeboden. Dit komt doordat gebruikte steigers gemiddeld maar 10% goedkoper zijn dan nieuwe steigers. Daarnaast zijn er ook bijna geen gebruikte steigers doordat de meeste steigers zeer lang mee gaan.

Menu