Welke rolsteiger heb ik nodig?
Heeft u binnenkort een klus waarbij u de hoogte in moet? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een rolsteiger in plaats van een ladder. Een rolsteiger is veiliger, en werkt veel gemakkelijker. Echter zijn er zo veel verschillende keuzes op het gebied van rolsteigers, dat het zomaar kan zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel proberen wij de keuze te vergemakkelijken.
Rolsteiger voor particulier gebruik
Het is weer zover, de kozijnen moeten geschilderd worden. Of de goten moeten geleegd en het dak heeft onderhoud nodig? U bent het zat om te stunten op een ladder. Dan heeft u een rolsteiger nodig. Natuurlijk wilt u een goed en veilig product, maar u wilt niet teveel geld uitgeven. U gebruikt de steiger maar een paar keer per jaar, voor de rest ligt deze in de berging. Rolsteiger.net heeft hiervoor de perfecte rolsteiger: de Basic Line rolsteiger 90×190. Deze steiger heeft een zeer hanteerbaar formaat en is gemaakt van extra licht materiaal zodat er heel gemakkelijk mee gewerkt kan worden. Het formaat zorgt er ook voor dat de rolsteiger weinig ruimte inneemt als u deze opslaat. Een prachtig product voor een hele scherpe prijs.
Professionele rolsteigers
Wij hebben een uitgebreid assortiment aan verschillende rolsteigers voor de professionele gebruikers. De Basic Line 135 of de ASC rolsteiger zijn de meeste verkochte rolsteigers en natuurlijk van uitstekende kwaliteit. Als u net even dat beetje extra gemak en veiligheid wilt, ga dan voor de Fast Clic rolsteiger met de conische verbindingspen. Geen geklooi meer met borgclips, en verkrijgbaar met een gratis update naar de Quicklock schoor. De Fast Clic rolsteiger is qua aluminium en constructie verder gelijk aan de ASC rolsteiger. Het enige verschil is de verbindingspen. Een lichtere professionele steiger is de Euro rolsteiger. Deze is gemaakt van glansbuis en gewalst aluminium, en wordt de Rolls Royce onder de steigers genoemd. Net zo sterk als de ASC rolsteiger, maar lichter. Deze steiger is uitgevoerd met het Easy click systeem waarbij de frames zelfborgend zijn, borgpennen worden niet meer gebruikt.
Rolsteiger of kamersteiger?
In principe zijn er twee soorten steigers te onderscheiden. De rolsteiger en de kamersteiger. Het onderscheid is vrij simpel te maken. Een kamersteiger heeft beperkte afmetingen en is daarom uitstekend voor binnengebruik. Echter kan een kamersteiger ook in een beperkte buitenruimte gebruikt worden. Het is wel aan te raden de kamersteiger buiten met verstelbare wielen uit te voeren. Als de ondergrond ongelijk is kunt u de wielen verstellen zodat de kamersteiger stevig en stabiel staat. Wij raden echter altijd aan om buiten een rolsteiger te gebruiken, deze zijn daar tenslotte voor gemaakt.
Breedte van de steiger
Dan de maatvoering van de te gebruiken steiger. Qua breedte zijn er vaak drie keuzes: 75, 90 en 135 centimeter. Een brede steiger werkt natuurlijk het meest comfortabel. Daar passen 2 platformen naast elkaar in wat zorgt voor een mooie ruime werkplek, en geeft bovendien een veilig gevoel. Is de ruimte beperkt, dan zult u op een smalle rolsteiger aan de gang moeten. Als de ruimte er is, kies dan altijd voor framebreedte 90 cm. Deze maat is stabieler en dus veiliger ten opzichte van framebreedte 75. Bijkomend voordeel is dat het werkplateau op iedere gewenste hoogte geplaatst kan worden. Dat kan ook niet bij framebreedte 75.
Welke vloerlengte heb ik nodig?
De lengte van de vloer is ook weer afhankelijk van de beschikbare ruimte. Verreweg de meest gebruikte vloerlengte is 250. Daar kunt u vaak mee uit de voeten. Vloerlengte 190 is voor de kleinere ruimtes, licht en hanteerbaar, en zeer gemakkelijk te vervoeren. Met deze vloerlengte heeft u natuurlijk wel een kleiner werkoppervlak en moet de rolsteiger vaker verplaatst worden. Extra werkruimte en overspanning heeft u met vloerlengte 300. Deze platform zijn wel wat zwaarder, aan te raden is deze uit te voeren in het lichtere carbondeck.
Werkhoogte? Platformhoogte? Help!
Wanneer het gaat om de hoogte van een steiger, wordt er gesproken van werkhoogte en platformhoogte. Om de juiste hoogte van de steiger te bepalen, moet u kijken naar het hoogste punt waarop u werk moet verrichten, dat noemen wij de werkhoogte. Wat het verschil precies is, leest u hier.
Platform, hout of carbon?
U heeft de keuze uit een watervast multiplex houten platform, of een carbon platform. Beide uitgevoerd met een veilige antislip toplaag. Het voordeel van carbon is dat het lichter in gewicht is. Tijdens het opbouwen en afbreken van de rolsteiger is dit natuurlijk prettig. De belasting van carbon is iets sterker dan hout, maar de puntbelasting van hout is sterker, mocht er iets op het platform vallen. De aluminium constructie is gelijk bij beide platformen, carbondeck is wel duurder dan een platform met een houten deck. Als u dagelijks met de rolsteiger werkt is carbondeck zeker aan te raden.
Standaard schoor of Quicklock schoor?
Wij hebben als enige rolsteiger producent de Quicklock schoor in het assortiment. De Quicklock schoor geeft heel veel extra gebruikersgemak en veiligheid. De werking is heel simpel: u klikt met een draaiende beweging één kant van de schoor op de sport van de rolsteiger, en aan de andere klikt u deze vast met de standaard schoorklauw. Wij adviseren altijd te kiezen voor de Quicklock schoor. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan! Quick-Lock ® werkt heel simpel: klik met een draaiende beweging de Quick-Lock ® schoorklauw op de sport of staander. Bevestig de schoor aan andere kant met een standaard schoorklauw.
Advies over de juiste steiger voor uw klus
Heeft u alle stappen gevolgd en komt u er toch niet helemaal uit welke steiger voor uw klus nu het beste is? Of twijfelt u tussen twee steigers? U kunt altijd contact met ons opnemen voor advies. Wij helpen u graag aan de juiste steiger! Bel hiervoor naar 085 744 05 29.