Search

Gepromoveerd op Klimmateriaal

Snelle en gratis levering

5 jaar fabrieksgarantie

100 dagen retourgarantie

Search

Steigers, trappen en ladders laten keuren

Wist u dat u uw steiger, wanneer u deze voor professionele doeleinden gebruikt, ieder jaar moet laten keuren? De steiger moet namelijk voldoen aan de NEN-EN 1004 normen. Daarnaast neemt u de veiligheid van u en uw medewerkers toch ook serieus? Door uw steigers elk jaar te laten keuren, weet u zeker dat ze veilig zijn en dat u weer een jaar vooruit kan met veilig materiaal. Bij Rolsteiger.net kunt u terecht voor de keuring van uw steigers.

Professionele rolsteiger keuring door Rolsteiger.net

Wilt u zeker weten dat u weer een jaar vooruit kan met uw rolsteiger? Meld u dan aan voor de rolsteiger keuring en wij zorgen ervoor dat alles weer helemaal in orde is. Rolsteigers worden officieel geschaald onder risicovolle arbeidsmiddelen en daarom moeten ze zo vaak gekeurd worden. De steigers zijn risicovol omdat er veel onderdelen zijn waar het mis kan gaan en wanneer het mis gaat bevindt u zich vaak op grote hoogte. Er wordt onder andere gecontroleerd op slijtage, vervorming en scheurvorming. Ook de verbindingen worden gecontroleerd en ondeugdelijke of falende onderdelen. Daarnaast moet iedere professional die met rolsteigers werkt, kunnen bewijzen dat hij deze volgens de regels kan opbouwen.

Trappen en ladders laten keuren

U kunt bij ons niet alleen uw rolsteigers laten keuren, maar ook uw trappen en ladders. Dit doen we aan de hand van de EN 131 en EN 132 voor ladders en trappen. Hierin staan de hoge eisen die gesteld worden aan ladders en trappen in Nederland. Alle ladders en trappen die in Nederland gebruikt worden moeten aan deze eisen voldoen.

Steiger laten keuren? Neem contact op!

Wilt u graag uw steiger laten keuren door Rolsteiger.net, neem dan contact met ons op. Wanneer we uw steigers gekeurd hebben, ontvangt u per steiger een rapportage die bestaat uit een overzichtslijst van de goedgekeurde onderdelen en een certificaat. Daarnaast worden de steigers voorzien van een eigen ID-nummer en een keuringssticker zodat duidelijk is dat de steiger is goedgekeurd. Neem voor meer informatie over steiger keuring contact met ons op.

Handleiding en opbouwinstructie voor de rolsteiger

Het goed opbouwen van een steiger is erg belangrijk, maar helaas gaat het vaak verkeerd. Er worden stappen overgeslagen of vergeten en dat brengt de veiligheid in gevaar. Om de veiligheid te kunnen waarborgen is het noodzakelijk om de steiger op te bouwen volgens de gestelde regels, die sinds 2018 veranderd zijn. Het voornaamste van deze regels is dat er altijd voldoende leuningen aanwezig moeten zijn vóórdat de platformen betreden worden. Hier moet dus al rekening mee gehouden worden met het opbouwen van de steiger.

Handleiding rolsteiger downloaden

Omdat we veilig werken hoog in het vaandel hebben staan, stellen wij verschillende handleidingen voor het opbouwen van een rolsteiger beschikbaar. Zo dragen we graag ons steentje bij aan veilig werken op hoogte voor ieder bedrijf. Download hieronder de verschillende handleidingen voor het op- en afbouwen van uw steigers.

– Rolsteiger-gebruikers-handleiding-135-voorloopplatform
– ASC-Handleiding-Ladders-en-Trappen-20181
– Handleiding-aanhangers-1804-NL
– Handleiding-Gevelsteiger-1804-NL
– Handleiding-Kamersteiger-1808-NL
– Handleiding-rechte-dakrandbeveiliging-1805-NL
– Handleiding-Renovatiesteiger-1905-NL
– Handleiding-rolsteigers-1803
– Handleiding-schuine-dakrandbeveiliging-1805-NL
– Handleiding-Trapsteiger-1806-NL
– Handleiding-X-frame
– Handleiding-X-lift1804-NL
– Handleiding-XS-lift-1810-NL

Menu